top of page

Publieksprijs Vertrek NL in da pocket

With a little help from our friends, worden er de komende maanden 3 artikelen in het Vertrek NL blad gepubliceerd over onze zoektocht en een verwacht 'happily ever after'-einde. Daar zijn we nog heel druk mee bezig. Maar het ziet er veelbelovend uit.

Hier de link naar het artikel: http://vertreknl.nl/nominatie-2-anika-leeuwen-en-kees-hal-retreat-waarbij-dieren-en-natuur-op-eerste-plaats-staan-waardoor-zich-even-zo-druk-hoeft-maken/?fbclid=IwAR22-DYiZu32JAEyEeXfLDv1BJ7fGq1e0mTjYw7tr6L8DW_kqxf6N2ciT3I

En het artikel:

Nominatie 2: Anika van Leeuwen en Kees van hal-“Een retreat waarbij dieren en natuur op de eerste plaats staan, waardoor u zich even niet zo druk over uzelf hoeft te maken”

Nominatie 2: Anika van Leeuwen en Kees van hal-“Een retreat waarbij dieren en natuur op de eerste plaats staan, waardoor u zich even niet zo druk over uzelf hoeft te maken”

Anika en Kees verblijven op het moment van schrijven nog in Indonesië, waar zij een eco duikresort managen, maar in september zijn ze terug in Europa. Met een missie: ZenZo, natuur retreat en sanctuary. Kees: “Of zoals we vaak tegen elkaar zeggen: ‘de burn-out boerderij’. Voor ons vertrek wisten we al dat we een eigen retreat wilden opzetten. Maar we hadden nog geen idee waar en wilden eerst meer ervaring opdoen in het ‘hoe’. Dat laatste is helder, maar ‘waar’ is nog steeds niet helemaal duidelijk. Wel hebben we een drietal geweldige locaties op het oog, en we zijn druk met het krijgen van de benodigde toestemming van onder andere de burgemeester.”

Het idee voor ZenZo is ontstaan toen Anika en Kees als consultant en projectmanager werkten. Anika begon haar carrière volgens het ‘up or out’-principe. Het ging ‘goed’, Anika ging up. Maar haar gevoel ging daar niet in mee. Er waren targets, in sales, maar ook in de eigen ontwikkeling. Anika heeft allerlei trainingen gevolgd die de verkoopwaarde aan klanten en haar status als werknemer konden verhogen. Anika: “Het continu beoordeeld worden heeft op de langere termijn juist een negatieve impact op je ontplooiing en zelfwaarde. Burn-outs kunnen hiervan het gevolg zijn.” Beiden maken zich daarnaast zorgen om de klimaatveranderingen, het plasticprobleem en de manier waarop er met dieren en natuur wordt omgegaan.

Een verblijf in de retreat en de activiteiten daaromheen zijn daarom duurzaam, vegan en op permacultuur gebaseerd. Anika: “Maar de geitenwollen sokken mogen thuis gelaten worden.” Ze hopen hiermee groepen en individuele gasten te inspireren. Kees: “Bij het inchecken laat je je zorgen symbolisch achter in een envelop en dan ga je het bos in, schilder je je ideale toekomst of geef je een knuffel aan ons varken. Want onze veelal geredde dieren zijn eveneens herstellende van stressvolle situaties. Iedereen kan hier vooral écht doen waar ze zelf behoefte aan hebben.”

Zijn Anika en Kees uw favoriet ga naar: https://www.facebook.com/VertrekNL/ en like


bottom of page